Linjer: mitt livs Mount Everest

Den här veckan, så har saker ändrats om lite. Jag är vanligtvis ansvarig för färgläggningen, men under den här veckan ligger ansvaret för line art även på mig. Artefakten som jag tänkte berätta om i detta inlägg handlar om just det; line art, mer specifikt line art av en piratinspirerad manet.

Jag har arbetat innerligt för att lyckas imitera stilen som vår lead art har. Vad jag har försökt anamma är weight lines, med andra ord att en och samma linje har olika tjocklekar. Det är något som jag har ytterst lite erfarenhet av, eftersom jag brukar hålla mig till en enda tjocklek. Jag kan erkänna att jag har haft problem med att avgöra var linjen bör vara tjock och var den passar bättre att smalna av, så att bilden får djup. Men övning ger färdighet, så det är bara att måla mer! Jag är inte helt säker på vad jag tycker om linjerna på dess tentakler, men jag blev ganska nöjd med dess bandana.

En annan sak som krävdes för att härma stilen hos vår lead artist är en specifik pensel, den som Jerker delade med sig av förra terminen. Den har en blyertsliknande ton i sig och är väldigt kul att använda! Jag upptäckte idag ett problem med den dock som jag inte får med någon annan pensel; när jag målar på en linje flera gånger blir det bara ljusare och ljusare, även om jag använder mig av en mörk nyans.

Hur som helst, tanken bakom manetens design är en fiskskål som är upp och ned. Tidigare har jag målat maneter så att de påminner om svamphuvuden. Anledningen till att jag ville få en form som för tankarna till en fiskskål är just för att min grupps spel, Mermaid River, utspelar sig under vatten, så det kändes helt enkelt glasklart. Manets tentakler är väldigt tunna i verkligheten, men jag valde att göra de tjockare eftersom vi försöker få en överlag cartoony stämning i spelet. Jag använde mig av bläckfiskarna i Mario Sunshine som referens när jag valde design på manetens tentakler, då de fienderna stämmer ganska bra överens med de fiender vi har (och vill lägga till) i spelet 🙂

Designen av dess bandana tog jag Akira Toriyamas stil som referens, då han verkar ha en förkärlek för tyg med knutar och ritar det gärna i sin manga Dragon Ball. Symbolen på bandanan är en döskalle just för att förstärka pirattemat som vi är ute efter och det är en väldigt goofy döskalle (som du, kära läsare, kanske känner igen *wink wink), återigen för att hänvisa till den cartoony stilen.

manetjpegen

2 reaktioner på ”Linjer: mitt livs Mount Everest

  1. Hej Filip!

    Rolig design på karaktären!
    Det framgår hur du har gått tillväga för att designa din karaktär, men många design val har lämnats oförklarade. Vad är det för öga i mitten? Det drar verkligen min uppmärksamhet.
    Tentaklernas fästpunkter är även endast framtill och jag ser ingen som helst liknelse till en fiskskål. Ögat ser även väldigt platt ut, om det nu ens är ett öga? Det är endast min tillfälliga tolkning. Jag kan tänka mig att när du väl har lagt till färg så kommer det att vara mycket tydligare vilka former som karaktären har.
    Jag tycker det är väldigt bra att du nämner dina referenser och varför du använde just dem.
    Det skulle vara lite kul att se en liten mockup med urklipp från dem olika källorna så att jag som läsare slipper leta upp allt individuellt och tolka vad du faktiskt tagit från dom olika källorna!
    Det skulle även vara intressant att se sammanhållningen mellan dig och eran lead art då det är något som du tar upp.
    Tyvvär känner jag ej igen denna döskalle som du winkar åt! Skulle dock vara väldigt trevligt med en liten spoiler på vart den faktiskt kommer ifrån! Dock så gör den precis som du säger, förstärker pirattemat! Som tidigare nämnt dock distraherar ögat mig väldigt mycket!

    //Oskar Kervefors

    Gilla

Lämna en kommentar